Prezentare eveniment 08 OCT

Cu demența în familie!

Grup de suport pentru familiile celor ce suferă de demență
Descriere:
A pierde o persoană dragă demenței este o experiență covârșitoare din punct de vedere emoțional, iar mai mult decât atât, îngrijirea demenței la domiciliu este una dintre cele mai provocatoare experiențe prin care o persoană poate trece.
Așadar, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru persoana pe care o îngrijești este ca TU să rămâi în putere din punct de vedere fizic și psihic!
În acest grup de suport poți găsi confort, înțelegere și sfaturi practice în îngrijirea demenței la domiciliu.
Ce anume vom explora în cadrul acestor întâlniri?
Principalul obiectiv al grupului de suport este de a oferi suport informațional, instrumental și emoțional. Aceasta înseamnă că pe de-o parte vom încerca să transmitem mai multe cunoștințe cu privire la demență și particularități ale îngrijirii ei iar pe de altă parte, vom lucra la dezvoltarea abilităților de gestionare ale propriilor emoții, vom identifica resurse interioare dar și exterioare și vom cultiva suport între participanți.
Desfășurarea ședințelor se va întinde pe durata a 3-4h odată pe lună la adresa Str. Traian Grozăvescu, nr.1, Brașov.
Cu ce vom rămâne în urma acestor întâlniri?
• Veți avea ocazia de a ventila și de a da afară emoțiile negative într-un spațiu sigur
• Veți dezvolta abilități de gestionare a propriilor emoții negative
• Veți reuși să accesați resurse interioare noi dar și exterioare, învățând noi abilități de gestionare a situaților stresante
• Veți înțelege felul în care demența afectează creierul, stadiile ei de degradare și manifestările bolnavului
• Veți învăța noi strategii de a întâmpina problemele de îngrijire cât și cele de natură comportamentală ce apar la bolnav
• Veți afla aspecte ale îngrijirii la domiciliu care vă vor face viața mai ușoară
• Vă veți face noi prieteni; grupul presupune interacțiune și între membrii ei
• Și nu în ultimul rând, veți găsi umor, o altă resursă vitală care ne poate ajuta să trecem peste greu!
Cine facilitează aceste întâlniri?
Denisa Alexandra Ilea este psihologul clinician în supervizare. Aceasta este proaspăt absolventă a programului de masterat Psihologie Clinică, Psihoterapie și Consiliere în cadrul Universității Transilvania Brașov și a școlii de terapie adleriană în cadrul asociației APPAR. Motto-ul Denisei: “Claritatea psihologică este cea care ne luminează calea.”
Rozi Timar este specializată în psihoterapie de cuplu și familie, în psihodramă și în Sandplay integrativ (jocul cu nisip). Rozi este de asemenea trainer în programe de învățare non-formală, formare continuă și dezvoltare personală. În prezent, Rozi lucrează în cadrul Asociației Pas Alternativ cu femei victime ale violenței domestice, copii, tineri și adulți, cupluri și familii, ea fiind o fermă susținătoare a echilibrării psiho-emoționale și a relaționării sănătoase. Motto-ul Rozaliei: „Suntem făuritorii propriei vieți!”.
Ambele terapeute cred în capacitatea incredibilă a omului de a de auto-vindeca, de a activa resursele interioare și de a se optimiza. Denisa și Rozi speră că nu doar cunoștințele în domeniu ci și atitudinea lor caldă și conținătoare vor crea spațiul propice de care e nevoie pentru a răspunde provocărilor și suferințelor aduse de demență aparținătorilor, ele așteptând cu nerăbdare să te cunoască, să te asculte și să îți ofere sprijin.
Cine și cum poate adera la aceste întâlniri?
Acesta este un grup deschis, de adulți și este destinat în exclusivitate celor care au în grijă o persoană din familie cu demență de orice tip.
Menționăm că aderarea la întâlnire trebuie anunțată și confirmată în prealabil cu facilitatorul Denisa Ilea, prin contact telefonic la +4 0733 961 988 sau mesaj.
Intenția de a participa la întâlniri sau de a se înscrie în grup va trebui marcată prin completarea unui formular: https://forms.gle/vbBmYexJsgCcfNJP8 ; care va conține întrebări generale cu privire la situația de viață actuală cu privire la îngrijirea și tipul demenței, motivația personală și intenția pentru aderarea la grup; acestea fiind adresate cu scopul de a ne asigura că grupul este potrivit pentru situația de viață a persoanei și particularitățile simptomelor demenței.
Care este costul acestor ședințe?
Participarea la aceste întâlniri se face pe bază de donație. Datorită costurilor pentru a face aceste întâlniri posibile se recomandă o donație în jurul sumei de 100 -150 lei.
Pentru orice alt fel de întrebări, vă rugăm, nu ezitați să o contactați telefonic, prin mesaj sau pe email pe Denisa.
Contact:
Denisa Alexandra Ilea
0733961988
Email: coach.denisa.ilea@gmail.com