Evaluare psihologică

Ce este evaluarea psihologică?

O evaluare psihologică este un proces complet și obiectiv de evaluare a funcționării psihologice a unei persoane. Prin intermediul evaluării psihologice, ofer o perspectivă detaliată asupra unor aspecte cheie ale personalității, capacităților cognitive și emoționale, precum și a altor domenii relevante. Folosesc o varietate de instrumente și tehnici standardizate pentru a obține o înțelegere profundă a nevoilor și potențialului individualului.


În cadrul evaluării psihologice, colaborez strâns cu clienții pentru a identifica obiectivele specifice și pentru a dezvolta un plan personalizat de evaluare. Aceasta poate include evaluarea inteligenței, evaluarea aptitudinilor, evaluarea personalității, evaluarea tulburărilor de sănătate mentală și alte evaluări specifice sau istoricul familiar.


Înțelegerea completă a unui individ este esențială pentru a oferi recomandări adecvate și pentru a ghida intervențiile terapeutice eficiente. Evaluarea psihologică oferă o bază solidă pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat și pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea personală.

Care este diferența dintre consilierea psihologică și evaluarea psihologică?

Evaluarea psihologică și consultația psihologică sunt două servicii distincte, fiecare cu propriul lor scop și beneficii. Înțelegerea diferenței dintre acestea poate fi utilă în alegerea serviciului potrivit pentru nevoile tale individuale.

Evaluarea psihologică este un proces complex și detaliat, care implică colectarea și analizarea de informații despre tine și despre problemele cu care te confrunți. Scopul evaluării este de a obține o înțelegere cuprinzătoare a situației tale psihologice, de a identifica eventualele probleme, de a face un diagnostic precis și de a recomanda un plan de tratament adecvat. Evaluarea poate include teste și instrumente psihologice, observații și intervievă.

Consultația psihologică, pe de altă parte, este un proces de consiliere și suport emoțional oferit de către un psiholog specializat. În cadrul consultației, vei avea oportunitatea să discuți despre problemele, dificultățile și preocupările tale cu un profesionist calificat. Scopul consultației este de a-ți oferi un spațiu sigur și confidențial pentru a explora emoțiile, gândurile și comportamentele tale, de a identifica resursele interne și de a găsi strategii de gestionare și soluții.

Deși evaluarea psihologică și consultația psihologică sunt servicii distincte, ele pot fi complementare și pot fi utilizate în funcție de nevoile tale individuale. În funcție de situația ta și de obiectivele terapeutice, un psiholog calificat poate recomanda o evaluare inițială pentru a obține o înțelegere mai profundă a situației tale, urmată de sesiuni regulate de consultație sau terapie individuală pentru a-ți oferi suportul și îndrumarea necesară în procesul de transformare și vindecare.

Care sunt avantajele unei evaluări psihologice?

O evaluare psihologică completă înainte de a începe un proces psihoterapeutic este esențială pentru a obține o înțelegere profundă și cuprinzătoare a nevoilor tale psihologice și a problemelor cu care te confrunți. Iată câteva motive pentru care evaluarea este importantă:
Evaluarea psihologică nu este o etapă separată sau opțională în procesul de psihoterapie, ci este un instrument valoros care stă la baza unui tratament eficient și personalizat. O evaluare completă asigură că terapia pe care o primești este adecvată nevoilor tale și te ajută să obții rezultatele dorite într-un mod mai eficient și mai sustenabil.
Care sunt avantajele unei evaluări psihologice online?

Sunt un psiholog clinician licențiat și atestat în furnizarea serviciilor de evaluare psihologică. Colaborez cu platformele clinice de evaluare online, cum ar fi Depreter și Paxonline, pentru a oferi clienților mei oportunitatea de a beneficia chiar de la distanță de evaluări psihologice cuprinzătoare și precise într-un mediu online sigur și confidențial.


Având acces la aceste platforme, pot oferi evaluări inițiale detaliate care pot oferi o perspectivă mai clară asupra nevoilor și stării tale psihologice. Beneficiile evaluării inițiale prin intermediul acestor platforme online includ:

Ca psiholog clinician licențiat, sunt pregătit să interpretez și să analizez rezultatele evaluărilor, să identific nevoile tale și să dezvolt un plan de intervenție personalizat pentru a-ți sprijini bunăstarea și dezvoltarea personală.


Înțeleg că fiecare persoană este unică și că schimbările de viață pot fi dificile. Prin intermediul evaluării inițiale online, voi fi alături de tine pentru a-ți oferi suportul necesar și pentru a te ghida în procesul de înțelegere și transformare.


Evaluarea inițială, inclusiv o mini-consultație este oferită gratuit pentru a-ți oferi oportunitatea de a te familiariza cu serviciile mele și de a stabili dacă suntem potriviți pentru a lucra împreună. Prin intermediul calendarului meu electronic, poți programa chiar acum pe site o programare gratuită pentru o evaluare inițială.


În cazul în care este necesară o evaluare mai cuprinzătoare, costurile pot varia în funcție de complexitatea cazului și de durata evaluării. O evaluare avansată poate începe de la doar 250 lei. Prețul final va fi stabilit în urma discuției inițiale și va fi adaptat nevoilor și cerințelor tale individuale.


Înțeleg importanța accesibilității și a oferirii suportului adecvat în timpul schimbărilor majore și dificultăților de viață, iar prin această ofertă gratuită de evaluare inițială, doresc să asigur clienții mei că pot beneficia de serviciile potrivite pentru nevoile lor, într-un mod convenabil și personalizat.


Indiferent de problema cu care te confrunți, vreau să te asigur că nu ești singur. Împreună, putem lucra pentru a înțelege mai bine sursa dificultăților tale și pentru a găsi căi de a depăși obstacolele în calea bunăstării tale emoționale și psihologice.